Αγ.Ειρήνης 9 & Βεΐκου, 11146 Γαλάτσι, Αττική 
mail@4lyk-galats.att.sch.gr
τηλέφωνο: 2102221000, φαξ: 2102221911 

You are here: Home Δραστηριότητες Προγράμματα Προγράμματα 2014 - 2015 «Περίπατος στην αρχαία Αθήνα με όχημα τις Εκκλησιάζουσες».

«Περίπατος στην αρχαία Αθήνα με όχημα τις Εκκλησιάζουσες».

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες είναι :

Αναστασάκη Χρύσα (ΠΕ04)

Παπαδοπούλου Μαρία (ΠΕ02)

Σπαθοπούλου Μαρίνα (ΠΕ02)

 

 

 

 

Το σχολείο μας, θεωρώντας ότι η θεατρική διδασκαλία προσφέρει το πλαίσιο για μια βαθειά ψυχική καλλιέργεια, παρέχει πολιτιστική αγωγή ενώ συγχρόνως αποφορτίζει από το άγχος, έχει οργανώσει μια θεατρική ομάδα στα πλαίσια Πολιτιστικού Προγράμματος.

 

Οι συναντήσεις της ομάδας, οι οποίες ορίζονται για κάθε Παρασκευή 14:00 ? 16:00 και όταν οι ανάγκες το απαιτούν κάποιες ώρες του Σαββατοκύριακου, έχουν ως στόχο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια του θεάτρου και δη του αρχαίου ελληνικού με τελικό στόχο την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης στη λήξη της σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να οργανώσει και μια ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών σε κάποιο αρχαίο θέατρο της χώρας.

Το θεατρικό έργο που θα παρουσιαστεί είναι οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση του Κώστα Ταχτσή. Πρόκειται για ένα έργο ουτοπίας που διαδραματίζεται σε μια εποχή παρακμής της αθηναϊκής δημοκρατίας και στο οποίο θίγονται τα «κακώς κείμενα» της εποχής μέσα από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του τι θα γινόταν αν οι γυναίκες διοικούσαν την πόλη.

Εκτύπωση PDF

Αναζήτηση

Εργασίες Μαθητών

Copyright © 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου 2024

Template by Joomla Themes & Copywriter.