Αγ.Ειρήνης 9 & Βεΐκου, 11146 Γαλάτσι, Αττική 
mail@4lyk-galats.att.sch.gr
τηλέφωνο: 2102221000, φαξ: 2102221911 

You are here: Home Δραστηριότητες Προγράμματα Προγράμματα 2015 - 2016 Αδελφοποίηση του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου με το Λύκειο "Daniele Crespi"

Αδελφοποίηση του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου με το Λύκειο "Daniele Crespi"

Αδελφοποίηση του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής» με το Λύκειο Ανθρωπιστικών Σπουδών Daniele Crespi” στο Μιλάνο της Ιταλίας


Στα πλαίσια του προγράμματος e-Twinning πριν από δύο χρόνια, συνεργαστήκαμε με το λύκειο Crespi στο Busto Arsizio και η εμπειρία μας ήταν μοναδική με σαφείς στόχους και δραστηριότητες. Η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, η δημιουργική έκφραση, η επικοινωνία, η περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για κοινωνικά θέματα, η ανταλλαγή ιδεών, η προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού γενικότερα μέσα σ’ ένα ευρύτερο διαπολιτισμικό πλαίσιο ήταν μέρος αυτού του προγράμματος. Απόρροια αυτής της επαφής η συνέχιση της συνεργασίας στο σχολείο μας και η φιλοξενία (την επόμενη σχολική χρονιά) μαθητών του Ιταλικού σχολείου από μαθητές του δικού μας σχολείου με ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες που συνέβαλαν στην ενδυνάμωση της σχέσης με τους Ιταλούς μαθητές και καθηγητές.
Η συνεργασία ήταν εξαιρετική και με εξαιρετικά οφέλη. Έτσι λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας για τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τις αδελφοποιήσεις σχολείων, το 4ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ κατά το σχολικό έτος 2016-17 επιθυμεί την αδελφοποίηση με το λύκειο Crespi στην Ιταλία. Με αυτόν τον τρόπο θα προωθηθεί η αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία διδασκόντων, γονέων και μαθητών μέσα στη σχολική κοινότητα και θα ενισχυθεί το ανθρώπινο πρόσωπο του σχολείου με δραστηριότητες ανθρωποκεντρικού περιεχομένου και με έννοιες της φιλαλληλίας, της αλληλεγγύης με την καλλιέργεια των κοινών αρχών και αξιών που διέπουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Εκτύπωση PDF

Αναζήτηση

Εργασίες Μαθητών

Copyright © 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου 2019

Template by Joomla Themes & Copywriter.