Αγ.Ειρήνης 9 & Βεΐκου, 11146 Γαλάτσι, Αττική 
mail@4lyk-galats.att.sch.gr
τηλέφωνο: 2102221000, φαξ: 2102221911 

You are here: Home Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018

Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018

Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018
 

Στις 30 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν διδακτικές επισκέψεις για κάθε τάξη του σχολείου μας.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την 73η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, οι μαθητές της Α’ Λυκείου επισκέφτηκαν το Σκοπευτήριο Καισαριανής και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ενώ οι μαθητές της Β’ Λυκείου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου.
Την ίδια μέρα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου επισκέφτηκαν το κτήριο της ΕΑΤ-ΕΣΑ όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους βασανιστηρίων την περίοδο της δικτατορίας και παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για τη εξέγερση του Πολυτεχνείου.
 
Στις 2 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού στο Μουσείο Μπενάκη. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους που φιλοξενείται η έκθεση «Αθήνα 1917: «Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής» και απάντησαν σε ερωτήματα που τους δόθηκαν σε φύλλα εργασίας.
 
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους πολιτισμού το σχολείο μας πραγματοποίησε στις 9 Νοεμβρίου 2017 διδακτική επίσκεψη της Β΄ Λυκείου στη μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο και να δουν από κοντά θησαυρούς και έργα τέχνης που πλαισιώνουν την ιστορική περίοδο των έντεκα αιώνων της βυζαντινής περιόδου και χωρισμένοι σε ομάδες αναζήτησαν, παρατήρησαν και τελικά κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους σε φύλλα εργασίας.
 
Στις 24 Νοεμβρίου 2017 και οι τρεις κατευθύνσεις της Γ’ Λυκείου επισκέφτηκαν Εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Θετική κατεύθυνση επισκέφτηκε το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης και της της Βιβλιοθήκης και παρακολούθησαν πειράματα στους χώρους των εργαστηρίων.
Η Θεωρητική κατεύθυνση στα πλαίσια του τετραήμερου επίσκεψης Δημόσιων και Ιδιωτικών Λυκείων στη Φιλοσοφική Σχολή, «Ημέρα Ανοικτών Πυλών ΕΚΠΑ», επισκέφτηκε την Φιλοσοφική. Οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση από τους Προέδρους των Τμημάτων και ξεναγήθηκαν στους χώρους της σχολής.
Το Οικονομικό τμήμα επισκέφτηκε την ΑΣΟΕΕ και οι μαθητές παρακολούθησαν διδασκαλία μαθήματος στο αμφιθέατρο της σχολής.
 
Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 η Α΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και οι μαθητές παρακολούθησαν την έκθεση Van Gogh Alive.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 4ου ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ;»
Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στη συνάντηση διαλόγου μαθητών και μαθητριών που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο της αποστολής του για την προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε συνέχεια πολύχρονων προσπαθειών του Συνηγόρου για την ενίσχυση του ρόλου και των ευθυνών των μαθητικών κοινοτήτων στη σχολική ζωή.
Κατά τη συνάντηση, έγινε γνωριμία και σύντομη εισαγωγή στο θέμα με παρουσίαση των διαπιστώσεων και προτάσεων του Συνηγόρου, από τον Συνήγορο του πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γεώργιο Μόσχο. Ακολούθησαν ερωτήματα από τα μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού και στη συνέχεια έγινε διάλογος σε μικρές ομάδες μαθητών και παρουσίαση των προτάσεων των ομάδων στην ολομέλεια.

Την Τετάρτη 24-1-2018, στα πλαίσια των μαθημάτων της Κοινωνιολογίας και της Ιστορίας των Κοινωνικών Επιστημών, τα τμήματα Γ1 και Γ2 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα Face Forward …into my home.

Την ίδια μέρα, τα τμήματα Γ3, Γ4, Γ5, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος και περιηγήθηκαν σε εκθέματα σχετικά με τη σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδας.

 

Εκτύπωση PDF

Αναζήτηση

Εργασίες Μαθητών

Copyright © 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου 2024

Template by Joomla Themes & Copywriter.