Αγ.Ειρήνης 9 & Βεΐκου, 11146 Γαλάτσι, Αττική 
mail@4lyk-galats.att.sch.gr
τηλέφωνο: 2102221000, φαξ: 2102221911 

You are here: Home Ερευνητικές Εργασίες Ερευνητικές Εργασίες 2011-2012 Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Χορού

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Χορού

Η παρούσα εργασία εντάσσεται στα πλαίσια της μελέτης της ερευνητικής εργασίας με θέμα: ??Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του χορού??.

Σκοπός της έρευνάς μας είναι η κριτική προσέγγιση του χορού ως καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου. Έχει ενδιαφέρον η μελέτη του χορού ως μέσο έκφρασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Από τότε που υπάρχει ζωή πάνω στη γη ο χορός αποτελεί την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και ψυχής. Μέσα στα κύτταρά μας υπάρχει κωδικοποιημένη η κίνηση, η έκφραση και η δημιουργία. Χορεύουμε είτε με αυθόρμητες κινήσεις ακούγοντας μια μελωδία, έναν ρυθμό είτε καθοδηγούμενοι ακολουθώντας μια χορογραφία. Έτσι με τον χορό βελτιώνουμε την φυσική μας κατάσταση, χρησιμοποιώντας την γλώσσα του σώματος, καλλιεργούμε ελεύθερο πνεύμα και συμβάλλουμε στην ψυχική, σωματική μας ισορροπία και τόνωση της αυτοπεποίθησης μας: ?? νους υγιής εν σώματι υγιεί??. Παράλληλα μαθαίνουμε πως ο ίδιος ο χορός αποτέλεσε την σύνδεση πολλών κοινωνικών, πολιτικών, τοπικών και κοινοτικών παραμέτρων και αντικατοπτρίζει τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των λαών. Είναι, λοιπόν, κομμάτι πολιτισμού.

 

Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας με θέμα τον χορό

Αρχείο εργασίας

Βίντεο (μέρος 1ο)

Βίντεο (μέρος 2ο)

Εκτύπωση PDF

Αναζήτηση

Εργασίες Μαθητών

Copyright © 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου 2024

Template by Joomla Themes & Copywriter.