Αγ.Ειρήνης 9 & Βεΐκου, 11146 Γαλάτσι, Αττική 
mail@4lyk-galats.att.sch.gr
τηλέφωνο: 2102221000, φαξ: 2102221911 

You are here: Home Δραστηριότητες Προγράμματα Προγράμματα 2015 - 2016

Προγράμματα 2015-2016

Αδελφοποίηση του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου με το Λύκειο "Daniele Crespi"

Εκτύπωση PDF

Αδελφοποίηση του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής» με το Λύκειο Ανθρωπιστικών Σπουδών Daniele Crespi” στο Μιλάνο της Ιταλίας


Στα πλαίσια του προγράμματος e-Twinning πριν από δύο χρόνια, συνεργαστήκαμε με το λύκειο Crespi στο Busto Arsizio και η εμπειρία μας ήταν μοναδική με σαφείς στόχους και δραστηριότητες. Η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, η δημιουργική έκφραση, η επικοινωνία, η περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για κοινωνικά θέματα, η ανταλλαγή ιδεών, η προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού γενικότερα μέσα σ’ ένα ευρύτερο διαπολιτισμικό πλαίσιο ήταν μέρος αυτού του προγράμματος. Απόρροια αυτής της επαφής η συνέχιση της συνεργασίας στο σχολείο μας και η φιλοξενία (την επόμενη σχολική χρονιά) μαθητών του Ιταλικού σχολείου από μαθητές του δικού μας σχολείου με ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες που συνέβαλαν στην ενδυνάμωση της σχέσης με τους Ιταλούς μαθητές και καθηγητές.
Η συνεργασία ήταν εξαιρετική και με εξαιρετικά οφέλη. Έτσι λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας για τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τις αδελφοποιήσεις σχολείων, το 4ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ κατά το σχολικό έτος 2016-17 επιθυμεί την αδελφοποίηση με το λύκειο Crespi στην Ιταλία. Με αυτόν τον τρόπο θα προωθηθεί η αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία διδασκόντων, γονέων και μαθητών μέσα στη σχολική κοινότητα και θα ενισχυθεί το ανθρώπινο πρόσωπο του σχολείου με δραστηριότητες ανθρωποκεντρικού περιεχομένου και με έννοιες της φιλαλληλίας, της αλληλεγγύης με την καλλιέργεια των κοινών αρχών και αξιών που διέπουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Συνεργασία του σχολείου μας με το Ιταλικό λύκειο Daniele Crespi

Εκτύπωση PDF

Πρόγραμμα συνεργασίας του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου με το σχολείο Daniele Crespi της Ιταλίας (17 έως 21 Μαρτίου 2016)


Στα πλαίσια συνεργασίας ανάμεσα στο σχολείο μας και το ιταλικό λύκειο Daniele Crespi, με συντονίστρια την κ. Λίτσα Μαλλιαρού, καθηγήτρια αγγλικών, δόθηκε η δυνατότητα στο σχολείο μας να φιλοξενήσει δυο εκπαιδευτικούς με 23 παιδιά από το Busto Arsizio της Ιταλίας, κοντά στο Μιλάνο, τα οποία διέμειναν σε ελληνικά σπίτια των μαθητών του λυκείου μας. Το γεγονός πως η συγκριμένη ομάδα παιδιών προέρχεται από το κλασικό τμήμα, έδωσε την ευκαιρία την πρώτη μέρα να υλοποιηθεί συνδιδασκαλία μαθημάτων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στο αμφιθέατρο του σχολείου με α) την « Αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, όπου υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κ. Μαργαρίτα Χωριανοπούλου, που δίδαξε στη νέα ελληνική και η κ. Αναστασία Ροπόκη που μετέφραζε στην εράσμια Ιταλική β) την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ελίνα Καραματζιάνη, που δίδαξε στη νέα ελληνική και την κ. Ροπόκη, που μετέφραζε επίσης στην εράσμια ιταλική. Παράλληλα για τη βιωματική προσέγγιση της Τραγωδίας της «Αντιγόνης» οι μαθητές της Β’ λυκείου του Λυκείου μας που το διδάσκονται, προέβησαν σε δραματοποίηση αποσπάσματος του από το πρωτότυπο, θέλοντας να δείξουν με αυτό τον τρόπο πως ολόκληρο το Σοφόκλειο έργο συνταιριάζει την αστρική πλειάδα που πάντοτε θα φεγγοβολάει τις παιδαγωγικές, ανθρωπιστικές αξίες σ’ όλη την πρώτη τους λάμψη, παρά το πέρασμα των αιώνων. Υπεύθυνη της ενδυματολογικής εμφάνισης των παιδιών ήταν η κ Γεωργία Καρακατσούνη, θεολόγος του σχολείου μας. Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε μοσικοχορευτική εκδήλωση στο χώρο του σχολείου με εδέσματα που είχαν φτιάξει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας. Τις επόμενες δύο μέρες, οι μαθητές του σχολείου μας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, μαζί με το Ιταλικό σχολείο επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, το Σούνιο, τους Δελφούς και την Αράχοβα. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους μας που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

 

 

 

Στη σκηνή με τη Στέγη

Εκτύπωση PDF

«Στη σκηνή με τη Στέγη». Η θεατρική ομάδα του σχολείου θα συμμετέχει στο φεστιβάλ Εφηβικού θεάτρου που οργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Παπαδοπούλου Μαρία (ΠΕ02).

Συμμετέχοντες καθηγητές: κ. Σπαθοπούλου Μαρίνα (ΠΕ02), κ. Αναστασάκη Χρύσα ( ΠΕ04).

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πρόγραμμά μας ΕΔΩ

Ready, Steady? Life! A Healthy Lifestyle Program

Εκτύπωση PDF

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus: «Ready, Steady… Life! A Healthy Lifestyle Program».

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Παυλογεωργάτου Ευφροσύνη (ΠΕ02).

Συμμετέχοντες καθηγητές σαν παιδαγωγική ομάδα : κ. Τζιοβάρας Απόστολος (ΠΕ03), κ. Παπαδοπούλου Μαρία (ΠΕ02), κ. Μαλλιαρού Γαρυφαλιά (ΠΕ06),Σπαθοπούλου Μαρίνα (ΠΕ02),κ. Χωριανοπούλου Μαργαρίτα (ΠΕ02), κ. Στουραϊτης Κωνσταντίνος (ΠΕ03),κ. Αντωνόπουλος Άγγελος (ΠΕ09).

 

Ready, Steady, Go

 

Η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας

Εκτύπωση PDF

«Η ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας».

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Κουβεντάρα Κωνσταντίνα (ΠΕ08-ΠΕ012)

Η ηλεκτρονική εφημερίδα  υπάρχει στην προσωπική μας ζωή συμβάλλοντας σημαντικά στη γρήγορη και άμεση ενημέρωσή μας.

Περισσότερα...

Αναζήτηση

Εργασίες Μαθητών

Copyright © 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου 2020

Template by Joomla Themes & Copywriter.